Siirry sisältöön
Scroll

MIELINAUHA 2023

Jokaisen mieli menee joskus solmuun – myös treenaavien ja urheilijoiden, vaikka liikunnalla onkin tutkitusti mielen hyvinvointia tukeva vaikutus.

OMA MIELI

Mielen kanssa ja mukaan liikkuminen on tärkeä osa jokaisen treeniohjelmaa, ei vain ammattilaisten. Omalle mielelle herkistyminen auttaa myös ymmärtämään, tunnistamaan ja kuuntelemaan toisten mielen solmuja. Mieli ei aina näy ulospäin, mutta sitä voi kuulla kysymällä: mitä kuuluu?

Yhdessä MIELI ry:n kanssa haluamme edistää välittämisen ja yhdessä kehittymisen kulttuuria. Pidämme molemmat osaltamme huolta, että puhuminen mielen liikkeistä olisi jokaisella aina yhden askeleen helpompaa.

MIELI MUKANA

Jokaisen elämässä tulee vastaan solmukohtia, joista on kuitenkin mahdollista selviytyä. Tänä vuonna FAST x MIELI ry:n yhteistyölle tarinansa omistava aitajuoksija Viivi Lehikoinen tuntee mielen kanssa kamppailun. 23-vuotias Viivi on tuntenut yksinäisyyttä ja epävarmuutta nuoruusvuosien menestyksen aiheuttaman paineen edessä. Kun usko omiin kykyihin alkoi hiipua ja usko tulevaisuuteen menestyvänä urheilija mureni, Viivi uskalsi hakea apua ja myös puhua ääneen kamppailustaan. Tukea löytyi läheltä ja ammattilaisilta, ja mielen solmut alkoivat aueta. Mielen kuuntelusta ja kumppanuudesta löytyi uusi vauhti uralle, ja mielen treenaaminen osana arkea jatkuu.

Hiljentyminen ja rehellisyys itselle nosti esiin teemoja, joita Viivi haluaa nostaa muidenkin mielen päälle ja haastaa ammattiurheilun vinoutunutta kilpailua kenttien lisäksi valokeilassa. Tasa-arvoinen urheilu kuuluu kaikille ja osaltaan vähentää turhaa mielenterveyden horjumista ja paineistamista urheilumaailmassa. ”Kaikilla on oikeus tulla kuulluksi, saada tukea ja sitä myöten oppia pitämään mieli mukana tekemisissään”, uuden rentouden ja vauhdin uralleen löytänyt Viivi tiivistää.

Aktiivisen mielen­terveystyön puolesta

FAST team ja valitut FAST-tuotteet kantavat vihreää Mielinauhaa kevään ja kesän 2023. Lupaamme pitää ääntä ja muistuttaa puhumisen ja liikkumisen tärkeydestä osana mielen huoltoa. Vihreä nauha muistuttaa tasa-arvoisesta mielenterveystyöstä. Se koskettaa meistä kaikkia ja kuuluu kaikille. Solmut voivat aueta kysymällä mitä kuuluu tai lenkille lähtemällä.

Lahjoitamme Mielinauha-kampanjassa lyhentämättömänä 25 000 euroa MIELI ry:lle. Tuotoilla tuetaan kotimaista mielenterveystyötä ja kriisityötä.

Osallistumalla Mielinauha-kampanjaan tuet jokaisen mahdollisuutta tulla kuulluksi ja purkaa mielensä solmuja. Lisätietoa kampanjasta: MIELI ry Mielinauha

Käytämme evästeitä parantaaksemme ja personoidaksemme käyttökokemustasi, näyttämällä mainoksia kiinnostuksen kohteidesi perusteella sekä mittaamalla ja analysoimalla tietoja. Käyttämällä verkkosivustoamme ja palveluitamme hyväksyt, että käytämme evästeitä, jotka on kuvattu Privacy policy: ssä.